donderdag 16 augustus 2007

Nooit meer boterhamworst met gezichtjes!

Wat staat er nu weer op geen stijl!

"Nederland bedankt! Het gaat uitstekend met onze SIRE campagne tegen de verleuking van vleeswaren. Onze oproep om te stemmen tegen het belachelijke fenomeen van de Gezichtjes op Boterhamworst staat thans op NUMMER EEN in de UMAGHETZEGGEN volkscampagne van de sympathieke Stichting voor Ideƫle Reclame". (bron geenstijl)

Wat een onzin zeg?

Boterhamworst met een gezichtje......waar hebben we het over! Straks komt Sire nog met een onderzoek naar de kleur van verpakkingen. Gaat Sire straks ook onderzoek doen naar de kleur van een vliegenmepper? Er zijn ook vliegenmeppers met gezichtjes, is dat niet zielig voor vliegen?

Zijn de marketingmanagers van deze bedrijven juist niet enorm creatief? Is het niet zo dat ze proberen betere producten te laten eten dan al die vette producten? Vette producten worden immers al jaren lang aangeprezen doormiddel van hippe reclames. Deze producten zien er trendy en kindvriendelijk uit!!! Gelukkig zijn wij in Nederland nog niet zover als in Amerika of Engeland waar kinderen op school en thuis worden volgepropt met vette troep!

Is het niet zo dat we juist moeten stimuleren dat kinderen en volwassenen gezond gaan eten? Je moet producten inderdaad een leuke uitstraling geven. Het zou fantastisch zijn als producenten van bijvoorbeeld: kaas, groente of brood er veel meer mee zouden doen. Deze producten verdienen juist meer aandacht!

Diervriendelijk

Met betrekking tot diervriendelijkheid: Recepten site's, kookboeken of TV programma's over eten, alles moet er tegenwoordig goed uit zien. Er zal dan ook gekeken moeten worden naar deze vormen van communicatie. De bioindustrie in Nederland is de laatste jaren enorm onder de loep genomen en dieren voor de slacht hebben in hun leven steeds betere levensomstandigheden. De partij voor de dieren zorgt daar onder andere voor. Mensen zullen echter altijd vlees of vis producten blijven eten. Is het dan niet zo dat een product er beter goed uit moet zien? Met of zonder gezichtjes! Hier heeft iedereen natuurlijk zijn eigen mening over!

SIRE een andere maatschappelijk verantwoorde stelling zou zijn: "Moeten vette producten aangeprezen worden door TV figuuurtjes?

M.Beker

p.s.: Sire probeert mensen natuurlijk te laten nadenken over maatschappelijke onderwerpen.